Dil peynirinin orijinal olup olmadığını anlamak için aşağıdaki özelliklere dikkat edilebilir: Kalıp ve Kenarlar: Kalıbı düzgün olmalı ve her kenarı birbirine eşit olmalıdır. Renk: Rengi parlak ve canlı bir beyaz olmalıdır; donuk, kirli beyaz, sarı, siyah, mavi-yeşil gibi renk değişimleri olmamalıdır. Yapı: Peynirde küf, amonyak, yem kokusu ve mayamsı gibi kokular hissedilmemelidir. Tadında Acımsılık: Acımsı bir lezzet olmamalıdır. Gözenekler: Klasik yöntemle üretilen peynirlerde bazı gözeneklerin bulunması normaldir, ancak peynir ne fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir ne de çok yumuşak olmalıdır. Ayrıca, peynirin etiketinde sadece süt, maya, maya kültürü ve tuz gibi doğal malzemeler bulunmalıdır. Peynirin orijinalliğini kesin olarak anlamak için bir uzmana danışılması önerilir.