Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tepsi kebabının Antakya'ya özgü olmasının bazı nedenleri:
- Tarih ve gelenek: Tepsi kebabı, Antakya mutfağının en özel lezzetlerinden biridir ve yüzyıllardır Antakya ve çevresinde pişirilmektedir 12.
- Malzeme kullanımı: Antakya tepsi kebabında, koyunun kaburga eti %70, dananın kaburga eti ise %30 oranında kullanılır 24. Ayrıca, sarımsak, çeşitli baharatlar ve isteğe göre tatlı veya acı biber eklenir 24.
- Pişirme yöntemi: Kebabın taş fırında odun ateşinde pişirilmesi, ona özgü bir tat kazandırır 24.
- Kültürel miras: Tepsi kebabı, sadece bir yemek değil, aynı zamanda geçmiş, gelenekler ve aile bağlarının da bir yansımasıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: