Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tenekede peynirin daha lezzetli olmasının birkaç nedeni vardır:
- Hayvanların Beslenmesi: Tenekede peynirler, Kaz Dağları'nda yetişen yağ oranı yüksek ve aroması güçlü otlarla beslenen hayvanların sütünden elde edilir 1.
- Süt Karışımı: Ezine peyniri gibi bazı tenekede peynirler, koyun, keçi ve inek sütünün karışımıyla yapılır, bu da peynirin lezzetini artırır 15.
- Olgunlaşma Süreci: Tenekede peynirler, en az altı ay bekletilerek olgunlaştırılır, bu da zengin ve tam bir lezzet profili kazanmasını sağlar 2.
- Doğal Üretim: Koruyucu veya katkı maddesi kullanılmadan, sadece şirden mayası ve deniz tuzu ile üretilen tenekede peynirler, doğal ve saf bir tat sunar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: