Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekir balığı en güzel şekilde fırında pişirilebilir 13. İşte gerekli malzemeler ve pişirme adımları:
Malzemeler:
- 10 adet tekir balığı 1;
- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz (iyotlu) 1;
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1;
- 6 çorba kaşığı mısır unu 1;
- 1 yarım limon 1.
Pişirme adımları:
- Bir buzdolabı poşetine mısır unu ve tuzu alıp karıştırın 13.
- İçine balıkları atıp poşeti sallayarak balıkların unlanmasını sağlayın 13.
- Fazla unu silkeleyerek balıkların fazla undan kurtulmasını sağlayın 3.
- Balıkları ayçiçek yağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin 13.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında balıklar kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin 13.
- Temizlenmiş soğanları bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile hafifçe yağlayın 3.
- Sıcak ızgara üzerinde her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirin 3.
- Balıkları servis tabağına alıp ızgara soğan ve dilimlenmiş limonlarla birlikte servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: