Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve çekirdekleri ve yapılan kahveler şu şekilde eşleştirilebilir:
- Arabica 235. Filtre kahve ve pour-over gibi hafif demleme yöntemleri için uygundur 3.
- Robusta 235. Espresso ve moka pot gibi yoğun kahve demleme yöntemleri için idealdir 3.
- Liberica 35. Nadir bulunan bir çekirdek türü olduğu için özel demleme yöntemleriyle kullanılabilir 3.
- Excelsa 35. Harman kahveler için tercih edilir, filtre kahve ve soğuk demleme için uygun olabilir 3.
Bazı kahve çeşitleri ve kullanılan çekirdek türleri:
- Espresso 12. Genellikle Arabica ve Robusta çekirdeklerinin karışımından yapılır 2.
- Türk kahvesi 14. Geleneksel olarak Arabica çekirdekleri kullanılarak hazırlanır 4.
- Cappuccino 1. Espresso, buharda ısıtılmış süt ve kalın süt köpüğünden oluşur 1.
- Cold brew 1. Robusta çekirdekleri ile yapıldığında kremanın yoğunluğunu artırabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: