Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kaliteli kavrulmuş kahvenin nasıl anlaşılacağına dair bazı kriterler:
- Görünüm: Kavrulmuş çekirdekler homojen ve tutarlı bir renge sahip olmalıdır 14.
- Kavrulma derecesi:
- Taze kavrulmuş kahve: Kavrulma tarihi genellikle belirtilir; taze kavrulmuş kahve (7-30 gün arası) aromatik ve canlıdır 5.
- Aroma: Zengin, çeşitli ve karmaşık aromalar kaliteli bir kahveyi işaret eder 24.
- Acılık ve asidite dengesi: Kaliteli kahve, acılık ve asitlik arasında dengeli bir profil sunar 45.
- Kusurlar: Quakers olarak adlandırılan olgunlaşmamış çekirdekler, kavrulma sonrası açık sarı renkte kalır ve kahveye istenmeyen tatlar katabilir 3.
Kahve kalitesini belirlemek için fiziksel ve duyusal değerlendirmeler yapılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: