Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve kavurma işlemi, yeşil kahve çekirdeklerinin bir kavurma makinesi kullanılarak aromasını ve lezzetini artırmak için ısıtılması işlemidir 5. Bu işlem genellikle üç aşamada gerçekleşir: kuruma, bronzlaşma ve kavrulma 1.
Farklı kahve kavurma makineleri bulunmaktadır:
- Davul kahve kavurma yöntemi 4. Doğrudan temas ya da iletkenlikle ısı geçirilerek çalışır 4.
- Paddle kavurma yöntemi 4. Sıcak hava ile kahve kavurma işlemi teğetli bir kızartma makinesi ile yapılır 4.
- Fluid bed kahve kavurucu 34. Sıcak havayla, mısır patlatıcılarda görülen eyleme benzer şekilde, kavurma işlemi çekirdeklerin sıvı gibi davranabilmeleri için yeterince hızlı bir şekilde yukarıya doğru çıkan kızgın havada yuvarlanmasını içerir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: