Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orta kavrulmuş Türk kahvesinin farkı şu şekilde özetlenebilir:
- Kavrulma derecesi: 210-220 °C'dir ve kavrulma süresi, koyu kavrulmuş kahveye oranla daha kısadır 1.
 - Lezzet: Kavrulma işlemi nedeniyle çikolata, meyve ve fındık aromaları içerir ve genellikle yumuşak bir tada sahiptir 13.
 - Kafein oranı: Koyu kavrulmuş kahveye göre daha yüksektir 1.
 - Renk: Klasik kahverengi olarak tanımlanır ve hafif yağ oranı görülebilir 15.
 - Koku: Karamel, fındık, meyve, nuga ve çikolata tonlarında bir kokuya sahiptir 1.
 - Asit oranı: Hava ile kavrulan kahveler daha asidik bir yapıya sahipken, orta kavrulmuş kahveler daha dengeli bir asiditeye sahiptir 5.
 - Gövde: Orta yoğunluktadır 1.
 
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: