Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orta kavrulmuş Türk kahvesi, diğer kavurma derecelerine göre bazı farklılıklar gösterir:
- Kavrulma Süresi ve Sıcaklığı: Orta kavrulmuş kahvede, kahve çekirdekleri 210-220°C sıcaklıkta daha uzun süre kavrulur 13.
- Aroma ve Tat: Bu kavurma yöntemi, kahvenin aromasının çikolata, meyve ve fındık gibi tatlarla zenginleşmesini sağlar 12. Ayrıca, orta kavrulmuş kahveler genel olarak yumuşak bir tada sahiptir 1.
- Asitlik: Orta kavrulmuş kahvede asidiklik azalır, bu da daha dengeli bir içecek sunar 2.
- Görünüm: Kavrulmuş kahvenin rengi, klasik kahverengi olarak adlandırılır ve hafif yağ oranını içerir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: