Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze mayşeden bira yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Ekipman Hazırlığı: Taze mayşe ile temas edecek tüm ekipmanlar önce temizleyici ile temizlenmeli, ardından arındırıcıda bekletilip durulanmamalıdır 4.
- Taze Mayşenin Eklenmesi: Taze mayşe bidonunun kapağı açılır ve fermantasyon kovasına eklenir 4.
- Su Eklenmesi: Üstüne 13 litre su eklenir 4.
- Maya Eklenmesi: Mayalar eklenir 4.
- Kapağın Kapatılması: Kapağın sıkıca kapandığına emin olunur 4.
- Hava Kilidi Eklenmesi: Hava kilidine çizgisine kadar kaynamış ve soğumuş su eklenir ve yerine takılır 4.
- Bekletme: 18-21°C aralığında en az 10, en fazla 30 gün bekletilir 4.
- Şişeleme: 50 cl şişelere, şişe başına 3-4 gram şeker eklenerek şişeleme yapılır 4.
- Dinlendirme: Şişeler en az 10 gün bekletilir, sıcak bir yerde olmasına dikkat edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: