Taze mayşeden bira yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Ekipman Hazırlığı: Taze mayşe ile temas edecek tüm ekipmanlar önce temizleyici ile temizlenmeli, ardından arındırıcıda bekletilip durulanmamalıdır. 2. Taze Mayşenin Eklenmesi: Taze mayşe bidonunun kapağı açılır ve fermantasyon kovasına eklenir. 3. Su Eklenmesi: Üstüne 13 litre su eklenir. 4. Maya Eklenmesi: Mayalar eklenir. 5. Kapağın Kapatılması: Kapağın sıkıca kapandığına emin olunur. 6. Hava Kilidi Eklenmesi: Hava kilidine çizgisine kadar kaynamış ve soğumuş su eklenir ve yerine takılır. 7. Bekletme: 18-21°C aralığında en az 10, en fazla 30 gün bekletilir. 8. Şişeleme: 50 cl şişelere, şişe başına 3-4 gram şeker eklenerek şişeleme yapılır. 9. Dinlendirme: Şişeler en az 10 gün bekletilir, sıcak bir yerde olmasına dikkat edilir. Bira yapımı sırasında musluk suyu kullanılmamalı, ambalajlı su tercih edilmelidir.