• Buradasın

    Taze mayşe nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Taze mayşe, bira üretiminde maltın haşlanması sürecindeki sıvının adıdır 13.
    Bu aşama, öğütülmüş hububatın içerisindeki nişastanın, özel tanklarda sıcak su ile birleştirilerek şekerli suya dönüştürülmesi işlemidir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish home brewer carefully pours fresh wort into a large fermentation bucket surrounded by clean equipment, amber liquid glistening under warm kitchen light.

    Taze mayşeden bira nasıl yapılır?

    Taze mayşeden bira yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Ekipman Hazırlığı: Taze mayşe ile temas edecek tüm ekipmanlar önce temizleyici ile temizlenmeli, ardından arındırıcıda bekletilip durulanmamalıdır. 2. Taze Mayşenin Eklenmesi: Taze mayşe bidonunun kapağı açılır ve fermantasyon kovasına eklenir. 3. Su Eklenmesi: Üstüne 13 litre su eklenir. 4. Maya Eklenmesi: Mayalar eklenir. 5. Kapağın Kapatılması: Kapağın sıkıca kapandığına emin olunur. 6. Hava Kilidi Eklenmesi: Hava kilidine çizgisine kadar kaynamış ve soğumuş su eklenir ve yerine takılır. 7. Bekletme: 18-21°C aralığında en az 10, en fazla 30 gün bekletilir. 8. Şişeleme: 50 cl şişelere, şişe başına 3-4 gram şeker eklenerek şişeleme yapılır. 9. Dinlendirme: Şişeler en az 10 gün bekletilir, sıcak bir yerde olmasına dikkat edilir. Bira yapımı sırasında musluk suyu kullanılmamalı, ambalajlı su tercih edilmelidir.