Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk etinde bulunabilen ve zehirlenmeye yol açabilen bazı bakteriler:
- Salmonella 124. En yaygın gıda kaynaklı enfeksiyonlardan biridir 4. Belirtiler genellikle 6 ila 72 saat içinde ortaya çıkar ve ateş, karın krampları, ishal ve kusmayı içerir 4.
- Campylobacter 124. Çiğ veya az pişmiş tavuk etiyle bulaşır, şiddetli karın ağrısı, sulu veya kanlı ishal, ateş, mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir 4.
- Clostridium perfringens 14. Büyük miktarlarda hazırlanan ve uzun süre oda sıcaklığında bekletilen yemeklerde bulunur, kısa sürede karın ağrısı ve ishale yol açar 4.
- Staphylococcus aureus 4. Gıdaları hazırlayan kişilerin ciltlerinde veya burunlarında bulunabilir, pişirme sonrası uzun süre oda sıcaklığında bırakılan gıdalarda çoğalarak toksin üretir 4.
Tavuk zehirlenmesi belirtileri görüldüğünde bir sağlık profesyoneline başvurulmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: