Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozuk tavuk etinin belirtileri:
- Renk: Tavuk eti griye, sarıya ya da yeşilimsi bir renge dönmüştür 134.
- Doku: Yapışkan ve sümüksü bir yapıya sahiptir 134.
- Koku: Keskin, ekşi ve rahatsız edici bir koku yayar 34.
Bozuk tavuk eti tüketildiyse yapılması gerekenler:
- Bol sıvı tüketilmelidir 4.
- Kusma ve ishal gibi belirtiler varsa, dehidrasyonu önlemek için su ve bitki çayları içilmelidir 4.
- Hafif yiyecekler, muz, pirinç veya çorba tercih edilmelidir 4.
- Semptomlar şiddetliyse (yüksek ateş, sürekli kusma) doktora başvurulmalıdır 4.
Gıda zehirlenmesi ciddi sonuçlar doğurabilir, erken müdahale hayat kurtarıcı olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: