• Buradasın

    Tavukta gerdan neden kesilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavukların gerdanı, kanibalizm (yamyamlık) hastalığına engel olmak ve yem israfını önlemek amacıyla kesilebilir 13.
    Ayrıca, gerdan kesimi sürünün tekdüzeliğini sağlamak için de yapılır, yani tüm tavukların yeterince yiyecek almasını ve büyüme seviyelerinin aynı olmasını sağlar 1.
    Bu işlem, profesyonel ve deneyimli kişiler tarafından steril koşullarda gerçekleştirilmelidir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bütün tavuk nasıl kesilir?

    Bütün tavuk kesmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Butların Ayrılması: Tavuğu göğüs kısmı üst tarafa gelecek şekilde kesme tahtasına yerleştirin. 2. Göğüs Etinin Ayrılması: Tavuğun göğsünü derisi alta gelecek şekilde yatırın. 3. Kanatların Ayrılması: Tavuğun kanat kısımlarına geldiğinizde, kanatları havaya kaldırıp bıçak ile eklem yerlerini gövdeden kesin. Bu işlemleri yaparken dikkatli olun ve keserken kendinize zarar vermemeye özen gösterin.

    Bütün tavuktan hangi parçalar çıkar?

    Bütün bir tavuktan şu parçalar çıkar: 1. Göğüs: Kafesli bütün göğüs veya tavuk bonfile olarak da bilinir. 2. But: Üst but (sarma, taleks), but pirzola ve baget olarak ayrılır. 3. Kanat: Uç kanat, orta kanat ve dip kanat olarak üç bölümden oluşur. 4. Boyun: Az etli bir parçadır, genellikle tavuk suyu yapımında kullanılır. 5. Çorbalık et: Tavuk parçalara ayrıldıktan sonra üzerinde az et kalan kısımdır, çorbalarda kullanılır.