Etimekli tavuklu salata yapmak için gerekli malzemeler: 2,5 paket etimek; 2 parça tavuk göğsü; 1500 gr yoğurt (süzme yoğurt da kullanılabilir); 1 çay bardağı ceviz içi; 4-5 yemek kaşığı mayonez; 5-6 diş sarımsak; Tuz, karabiber, pul biber; Süsleme için kırmızı biber turşusu, kornişon turşu, mor lahana, havuç, dereotu, maydanoz, tane mısır (arzuya göre birini veya dilediğinizi kullanabilirsiniz). Yapılışı: 1. Tavuk göğüsleri haşlanır ve ufak parçalar halinde didiklenir. 2. Haşlanan tavuk suyuna (ılık olacak) etimekler teker teker batırılarak dikdörtgen borcama dizilir. 3. Diğer malzemeler didiklenmiş tavuk etiyle birlikte büyük bir kâsede karıştırılır. 4. Elde edilen tavuklu karışım dizilen etimekler üzerine dökülür ve yayılır. 5. Kalan etimekler tekrar tavuk suyuna batırılarak tavuklu karışım üzerine dizilir. 6. Dizilen etimekler üzeri, kaldıysa tavuklu harçla yoksa sadece yoğurtla kapatılır. 7. Üzeri süsleme için kullanılan malzemelerle süslenir. Tarifin bir gece önceden hazırlanıp dolapta bekletilmesi tavsiye edilir.