Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu Sezar Salata Tarifi:
Malzemeler:
- ½ adet iceberg marul 1
- 3 adet ançüez 1
- 5 damla üzüm sirkesi 1
- (kruton) tost ekmeği 1
- 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri 1
- 2 adet kiraz domates 1
- 1 dal lollo rosso 1
- 1 çay kaşığı limon suyu 1
Yapılışı:
- Derin bir kasenin içinde icerberg marulu elinizle, yenecek şekilde parçalayın 1.
- Ayrı bir kaseye mayonez, ançüez, limon suyu, sirke, sarımsak ve hardalı ekleyip çırpma teli ile karıştırın 1.
- Ardından iceberg marulun üzerine dökün ve harmanlayın 1.
- Üzerine krutonu, toz parmesanı ve kiraz domatesi ekleyerek karıştırın 1.
- Salata tabağına alarak lollo rossolar ile birlikte servis edin 1.
Alternatif olarak, Kısık Ateş Akademi'nin tavuklu Sezar salatası tarifine göre:
- Tavuk göğsünü kaya tuzu, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp ızgarada pişmeye bırakın 2.
- Bir sos kabında tüm sos malzemesini iyice karıştırın 2.
- Ayrı bir karıştırma kabına marulları irice doğrayın veya elinizle iri parçalar halinde koparın ve üzerine sosu dökün 2.
- Izgara tavuğu birkaç şerit halinde kesip kruton (kızarmış) ekmekle karıştırma kabına ekleyin 2.
- Hepsini harmanlayıp salata kasesine alın 2.
- Üzerini dilimlenmiş parmesan peyniri ve kapari taneleriyle süsleyerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: