Buradasın
Etimekli tavuklu salata nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etimekli tavuklu salata yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 paket etimek 15;
- 2 parça tavuk göğsü 15;
- 1500 gr yoğurt (süzme yoğurt da kullanılabilir) 15;
- 1 çay bardağı ceviz içi 15;
- 4-5 yemek kaşığı mayonez 15;
- 5-6 diş sarımsak 15;
- Tuz, karabiber, pul biber 15;
- Süsleme için kırmızı biber turşusu, kornişon turşu, mor lahana, havuç, dereotu, maydanoz, tane mısır (arzuya göre birini veya dilediğinizi kullanabilirsiniz) 15.
Yapılışı:
- Tavuk göğüsleri haşlanır ve ufak parçalar halinde didiklenir 13.
- Haşlanan tavuk suyuna (ılık olacak) etimekler teker teker batırılarak dikdörtgen borcama dizilir 15.
- Diğer malzemeler didiklenmiş tavuk etiyle birlikte büyük bir kâsede karıştırılır 15.
- Elde edilen tavuklu karışım dizilen etimekler üzerine dökülür ve yayılır 15.
- Kalan etimekler tekrar tavuk suyuna batırılarak tavuklu karışım üzerine dizilir 15.
- Dizilen etimekler üzeri, kaldıysa tavuklu harçla yoksa sadece yoğurtla kapatılır 15.
- Üzeri süsleme için kullanılan malzemelerle süslenir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: