Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tavuk salatası için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 parça tavuk göğüs eti 1
- 6 kornişon turşu (ince doğranmış) 1
- 1 çay bardağı yeşil zeytin dilimi 1
- 1 çay bardağı konserve mısır 1
- 1 çay bardağı gümüş soğan 1
- 3 közlenmiş kırmızı biber 1
- Karabiber 1
- Sarımsaklı tuzlu çeşni 1
- Chili biber 1
- Kekik 1
- 1 yemek kaşığı susam 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Yarım limonun suyu 1
- Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu 1
Yapılışı:
- Tavuk etlerini haşlayıp küp şeklinde doğrayın ve geniş bir kaseye alın 1.
- Közlenmiş biberleri doğrayıp ekleyin 1.
- Zeytin, soğan, mısır ve turşuyu da ekleyip karıştırın 1.
- Karabiber, sarımsaklı çeşni, chili biber, kekik, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve dereotunu ilave edip harmanlayın ve servis tabağına aktarın 1.
- Susamları kavurup üzerine serpiştirerek servis yapın 1.
Alternatif olarak, ızgara tavuklu salata da deneyebilirsiniz 4. Bunun için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü 4
- Yarım salatalık 4
- Yarım domates 4
- Yarım havuç 4
- 1-2 yaprak kırmızılahana 4
- İstediğiniz kadar göbek salata 4
Marine için:
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 4
- 2 yemek kaşığı sirke 4
- 1 diş sarımsak 4
- Tuz 4
- Karabiber 4
- 1 çay kaşığı köri 4
Yapılışı:
- Sarımsağı ince ince kıyın, tüm marine malzemeleri ile birlikte çukur bir kabın içinde karıştırın 4.
- Tavuğu ince ince doğrayın ve marinenin içine atarak karıştırın 4.
- Kabın üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında marine edin 4.
- Marine ettiğiniz tavuğu ızgarada ya da yağsız tavada önlü
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: