Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu beşamel soslu lazanya yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 1;
- 9-12 adet lazanya yaprağı 1;
- 2 su bardağı beşamel sos 1;
- 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 1;
- 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1;
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 1;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 1 su bardağı domates sosu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 yemek kaşığı taze maydanoz (süsleme için) 1.
Hazırlanışı:
- Tavuğun hazırlanması: Tavuk göğsünü küp küp doğrayın 1. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 1. Ardından, küp doğranmış tavukları ekleyin ve tamamen pişene kadar soteleyin 1. Üzerine tuz, karabiber ve kekik ekleyerek karıştırın 1.
- Beşamel sosun hazırlanması: Ayrı bir tencerede, 2 yemek kaşığı tereyağını eritip, üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyin ve kavurun 1. Ardından yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın 1. Kıvam alana kadar pişirmeye devam edin 1. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın 1.
- Lazanya katmanlarının oluşturulması: Fırın tepsisini yağlayın 1. İlk olarak bir kat lazanya yaprağı yerleştirin 1. Üzerine tavuk karışımını, ardından beşamel sosunu ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyin 1. Bu işlemi kat kat tekrarlayın 1. Son katın üzerine kalan beşamel sosu ve parmesan peynirini serpiştirin 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1. Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin 1.
- Servis: Sıcak servis yapın 1. Üzerini taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: