Tavuk kuşbaşı en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı kekik. 2. Hazırlanışı: - Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. - Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. - Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. - Isınan yağa doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. - Daha sonra doğranmış tavukları ekleyin ve tavuklar beyazlayana kadar soteleyin. - Tavuklar piştikten sonra biberleri ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. - Tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatları ilave edin, karıştırın. - Yemek piştikten sonra ocaktan alın ve isterseniz üzerine doğranmış maydanoz veya taze soğan serpiştirerek servis yapın. Servis önerileri: Pilav, bulgur pilavı, salata veya yoğurt ile birlikte sunulabilir.