Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk paçasının püf noktaları:
- Tavukların haşlanması: Tavuklar, kemiklerinden ayrılır kıvama gelene kadar yaklaşık 45-50 dakika haşlanmalıdır 1.
- Meyane hazırlığı: Ani sıcaklık farkı olmaması için sıcak tavuk suyu azar azar ve karıştırarak eklenmelidir 1. Böylece topaklanma önlenir 1.
- Terbiye: Terbiyenin soğuk şekilde çorbaya ilave edilmesi terbiyenin kesilmesine neden olabilir 3.
- Pişirme: Orta hararetli ocakta pişirilmelidir 3.
- Servis: Küçük bir sos tavasında tereyağı eritilip pul biber eklenerek çorbanın üzerine gezdirilebilir 13. Ayrıca, sarımsak ve sirke ile servis yapılması lokanta usulü bir sunum sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: