Tavuk kasabı, et ve tavuk ürünlerini temin etme, satışa hazırlama ve satışını gerçekleştirme süreçlerinde görev alır. Tavuk kasabının bazı görevleri: Sipariş listesini düzenlemek; Fiyat etiketlerini düzenlemek; Ürünlerin temizliğini, sağlığa uygunluğunu, yağ-kemik oranlarını ve damga kontrolünü kontrol etmek; Et ve tavuk ürünlerinin muhafazasını sağlamak; Satışa sunulacak ürünleri depodan çıkartmak; Karkası parçalamak ve ana bölümlerine ayırmak; Ana bölümleri müşteri isteğine göre şekillendirmek; Ürünü kemiksiz hale getirmek; Kemiksiz kısımlardan kıyma yapmak; Rosto, kuşbaşı, şişlik, kavurmalık, ızgaralık, biftek, pirzola yapmak; Ürün artıklarını değerlendirmek; Et ve tavuk ürünlerinin satışını gerçekleştirmek. Tavuk kasabı, aynı zamanda hayvanın kesiminden, etin hijyenik koşullarda işlenmesinden ve müşteriye sunulmasından da sorumludur.