Buradasın
Tavuk kanat en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk kanatlarını en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Fırında Pişirme: Tavuk kanatlarını fırında pişirmek için öncelikle yarım kg tavuk kanadı, 2 adet orta boy patates, 1 adet kırmızı biber, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı toz biber, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz kullanarak bir sos hazırlayın 1. Patatesleri soyup dilimleyin, fırın kabının dibini yağlayıp patatesleri dizin, üzerine kanatları yerleştirin ve 200 derecede kanatlar kızarana kadar pişirin 1. Daha sonra salça, toz biber ve suyu karıştırıp kanatların üzerine gezdirin ve 20 dakika daha pişirin 1.
- Marine Ederek Pişirme: Tavuk kanatlarını marine ederek pişirmek için 1 kg tavuk kanadı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak (ezilmiş), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1/4 çay bardağı soya sosu ve 1/4 çay bardağı bal kullanarak bir marine sosu hazırlayın 2. Tavuk kanatlarını bu sosun içinde en az 1 saat, mümkünse gece boyunca bekletin 2. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 200 derecede 30-40 dakika pişirin 2.
- Izgarada Pişirme: Tavuk kanatlarını ızgarada pişirmek için düşük ateşte uzun süre pişirmek, etin daha lezzetli olmasını sağlar 4. Ayrıca, pişirme sırasında kanatları sık sık çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: