Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk haşlamanın en güzel nasıl yapılacağına dair bazı öneriler:
- Malzemeler: Tavuk haşlama için tavuk baget, patates, havuç, soğan, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber kullanılabilir 13.
- Hazırlık: Patatesler soyulur ve ortadan ikiye bölünür, havuçlar iki parmak genişliğinde doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır 1.
- Pişirme: Tencereye sıvı yağ konur, içine doğranmış soğan ilave edilir ve hafif kavrulur 1. Üzerine tavuk baget eklenir ve tekrar kavrulur 1. Ardından patates ve havuçlar eklenir, su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır 1.
- Püf noktaları:
- Terbiye: Yemeğin lezzeti, terbiye ile zenginleştirilebilir 35. Bunun için limon suyu, un ve su karıştırılarak elde edilen karışım, yemeğin suyundan eklenerek ılıtılır ve tencereye eklenir 35.
- Servis: Tavuk haşlama, maydanozla süslenerek servis edilebilir 15. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile marul salatası iyi gider 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: