Buradasın
Tavuk Göğsü'nün püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğsünün püf noktaları şunlardır:
- Deri Çıkarılmamalıdır: Tavuk göğsünün derisi, etin nemli kalmasını sağlar 1.
- Marine Edilmelidir: Tavuk göğsünü pişirmeden önce yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatlarla marine etmek, etin lezzetlenmesini ve kurumasını engeller 13.
- Doğru Pişirme Isısı: Yüksek ısıda kısa sürede mühürleme yapılmalı, ardından düşük ısıda pişirmeye devam edilmelidir 3. Bu, etin sulu kalmasını sağlar.
- Tavanın Cinsi: Isıyı doğru dağıtan malzemeden yapılmış bir tava kullanmak, tavuğun eşit şekilde pişmesini sağlar 1.
- Dinlendirme: Pişirme sonrası tavuk göğsünü 10 dakika dinlendirmek, suyunun içeride kalmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: