Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk Dünyası'nın bazı soslarının tarifleri şu şekildedir:
- Köri Soslu Tavuk:
- Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet çarliston biber, 1 adet kapya biber, 2 yemek kaşığı köri, 100 mililitre krema 1.
- Hazırlanışı: Tavuklar doğranıp marine edilir ve buzdolabında bekletilir. Makarna haşlanıp sosla karıştırılır. Tavuklar mühürlenip sotelenir, köri ve krema eklenip kısık ateşte pişirilir 1.
- Chili Soslu Tavuk:
- Malzemeler: 500 gram tavuk but eti, 1 bardaktan fazla su, 2 çorba kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı ketçap, 1 çay kaşığı pekmez, 1 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı pul biber, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı su 2.
- Hazırlanışı: Tavuklar küp doğranıp yoğurt, salça ve zeytinyağıyla marine edilir. Sos tenceresinde su, şeker ve diğer malzemelerle hazırlanır. Tavuklar tavada nar gibi olana kadar pişirilir ve sos eklenir 2.
- Cafe de Paris Soslu Tavuk:
- Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 bıçak ucu karabiber, 1 kutu krema, 1 tutam dereotu, 1 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu, 1 tatlı kaşığı hardal 4.
- Hazırlanışı: Tavuklar marine edilip tavada pişirilir. Sos için tereyağı eritilip sarımsak eklenir, ardından krema, hardal, zerdeçal, parmesan ve köri eklenir. Sos kıvam aldığında tavuklar eklenir ve harmanlanır 4.
Tavuk Dünyası'nın Labiate soslu tavuk tarifi için ise özel sos, cheddar peyniri ve biberiye kullanılmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: