Tavuk Dünyası sosunu evde yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı elma sirkesi - 2 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kuru kekik - 0,5 çay kaşığı kimyon - 1 bıçak ucu karabiber - 1 kutu krema - 1 tutam dereotu - 1 tatlı kaşığı köri - 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu - 1 tatlı kaşığı hardal - 500 gram tavuk göğüs (derisiz, çiğ) - 50 gram parmesan peyniri - 1 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2. Bir kapta zeytinyağı, 2 diş rendelenmiş sarımsak, elma sirkesi, kekik, karabiber ve kimyonu karıştırın. 3. Tavuk göğsü ile iyice harmanlayarak marine olması için 2 saat süresince buzdolabında bekletin. 4. Sürenin sonunda tavuğu tavaya alın, tavayı sık sık sallayarak pişirin. 5. Sosu için tereyağını tavada eritin, 1 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyerek kavurun. 6. Ardından krema, hardal, zerdeçal, parmesan peyniri ve köri ekleyin. 7. Sos kıvam aldığında tavukları ekleyin ve tavda iyice harmanlayın. Afiyet olsun!