Buradasın
Tavuk dünyası soslu tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk Dünyası'nın Cafe De Paris soslu tavuk tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (derisiz, çiğ) 1
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1
- 0,5 çay kaşığı kimyon 1
- 1 bıçak ucu karabiber 1
- 1 kutu krema 1
- 1 tutam dereotu 1
- 1 tatlı kaşığı köri 1
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu 1
- 1 tatlı kaşığı hardal 1
- 50 gram parmesan peyniri 1
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın 1.
- Bir kapta zeytinyağı, 2 diş rendelenmiş sarımsak, elma sirkesi, kekik, karabiber ve kimyonu karıştırın 1.
- Tavuk göğsü ile iyice harmanlayarak marine olması için 2 saat süresince buzdolabında bekletin 1.
- Sürenin sonunda tavuğu tavaya alın, tavayı sık sık sallayarak pişirin 1.
- Sosu için tereyağını tavada eritin, 1 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyerek kavurun 1.
- Ardından krema, hardal, zerdeçal, parmesan peyniri ve köri ekleyin 1.
- Sos kıvam aldığında tavukları ekleyin ve tavanda iyice harmanlayın 1.
Ortalama bir porsiyon Cafe De Paris soslu tavuk 430 kalori içermektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: