Buradasın
Tavuk butun yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk butunun yumuşak olması için şu adımları izlemek önerilir:
- Marine Etme: Tavuğu en az yarım saat, ideal olarak birkaç saat yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, süt ve baharatlarla marine etmek, etin yumuşamasını sağlar 14.
- Orta ateşte pişirme: Tavayı ısıtarak tavuğu koymak ve ilk birkaç dakika hareket ettirmemek, etin dış kısmının kapanmasını ve suların içerde kalmasını sağlar 1. Yüksek ateşten kaçınmak önemlidir 4.
- Pişirme süresi: Tavuğun her iki tarafının eşit şekilde pişmesi için kontrollü bir şekilde pişirmek gerekir 1. Pişirme süresini tamamlamadan önce tavuğa biraz su ekleyip kapağını kapatarak buharda pişmesini sağlamak, yumuşaklık için etkili bir yöntemdir 1.
- Dinlendirme: Tavuk piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirmek, sularının yeniden dağılmasını ve daha lezzetli olmasını sağlar 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: