Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavşan yahnisi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet tavşan 3;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 3;
- 4 adet orta boy kuru soğan 3;
- 3 çay bardağı sirke 3;
- 1 adet limon suyu 3;
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ 3;
- 1 çorba kaşığı salça 3;
- Tuz 3;
- 2 su bardağı su 3.
Yapılışı:
- Yaklaşık 1 veya 1,5 kg ağırlığındaki tavşanın ayakları kesilerek derisi yüzülür 3.
- Yüzülmüş olan tavşanın karnı uzunlamasına yarılır ve sakatatları çıkartılarak bol suda yıkanır 3.
- Etin lezzetinin kaçmaması ve renginin bozulmaması için safra kesesi patlatılmadan çıkartılmalıdır 3.
- Temizlenen et parçalara ayrılarak geniş bir kap içerisine alınır 3.
- Sirkeli su içerisinde bir gün bekletilen tavşan etleri yıkanarak hazır hale getirilir 3.
- Geniş bir tencere içerisinde kuşbaşı şekilde doğranmış soğanlar yağda biraz kavrulduktan sonra salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir 3.
- Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavşan etleri eklenir 3.
- Üzerine su, tuz ve lezzet vermesi için limon suyu ilâve edilerek pişirmeye devam edilir 3.
- Pişme esnasında yahninin suyu azalırsa üzerine biraz sıcak su katılmalıdır 3.
- Pişen yahni, tabağa alınarak tercihen pilav ile servis yapılır 3.
Alternatif bir tarif:
- Tavşan yıkanır ve bir tencere içine konulur 4.
- Üstünü örtene kadar sirke ya da kırmızı şarapta en az bir gün bekletilir 4.
- Çıkartıldığında hafifçe bir kızartılır, parçalarına ayrılır 4.
- Tencereye az suyla, kalınca doğranmış domates, soğan, patates ve biberle birlikte koyulur 4.
- Üstüne bol tuz ekleyip, iyice haşlanır 4.
- Et yumuşayınca servise hazır olacaktır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: