Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavşan Çullama Tarifi:
Malzemeler:
- 1 orta boy tavşan 12
- 3 su bardağı un 12
- 1 çay kaşığı karbonat 12
- 1 çay kaşığı karabiber 12
- 1 çay kaşığı tuz 12
Yapılışı:
- Temizlenmiş tavşanı düdüklü tencerede 30 dakika pişirin (et kemiklerden ayrılıncaya kadar) 12.
- Kemikleri temizledikten sonra eti küçük parçalara ayırın 12.
- Eritilmiş tereyağında karabiberi kavurun 12.
- Unu yeterince suyla karıştırıp, tuz ve karbonatı da ekleyerek çırpın ve boza kıvamında bir hamur elde edin 12.
- Parçalanmış tavşan etlerini hazırlanan hamurun içine karıştırıp, kaşıkla kızgın yağın içine atarak çevire çevire kızartın 12.
- Pembeleşince yağının süzülmesi için eti kâğıt üzerine alın 12.
- Sıcak servis yapın, yanında yoğurt veya cacık önerilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: