Tavşan Çullama Tarifi: Malzemeler: - 1 orta boy tavşan - 3 su bardağı un - 1 çay kaşığı karbonat - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1. Temizlenmiş tavşanı düdüklü tencerede 30 dakika pişirin (et kemiklerden ayrılıncaya kadar). 2. Kemikleri temizledikten sonra eti küçük parçalara ayırın. 3. Eritilmiş tereyağında karabiberi kavurun. 4. Unu yeterince suyla karıştırıp, tuz ve karbonatı da ekleyerek çırpın ve boza kıvamında bir hamur elde edin. 5. Parçalanmış tavşan etlerini hazırlanan hamurun içine karıştırıp, kaşıkla kızgın yağın içine atarak çevire çevire kızartın. 6. Pembeleşince yağının süzülmesi için eti kâğıt üzerine alın. 7. Sıcak servis yapın, yanında yoğurt veya cacık önerilir. Not: Tavşan çullama, üzerine bolca sarımsaklı limon suyu dökerek ya da bu sosa batırarak da yenebilir.