Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı için çikolatalı omlet yapılabilir 1.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 1 çay kaşığı vanilin 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1;
- 50 gram bitter veya sütlü çikolata 1.
Hazırlanışı:
- Bir karıştırma kabında yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin 1. Mikser veya çırpma teli ile iyice çırpın 1.
- Karışıma sütü ve vanilini ekleyin, ardından unu ve kakaoyu eleyerek ilave edin 1. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin 1.
- Tavanızı orta ateşte ısıtın ve tereyağını ekleyerek eritin 1.
- Hazırladığınız omlet karışımını tavaya dökün ve tavayı hafifçe sallayarak karışımı eşit şekilde yayılmasını sağlayın 1.
- Kısık ateşte pişirirken, küçük parçalar halinde doğradığınız çikolatayı omletin yarısına serpiştirin 1.
- Omletin kenarları hafifçe piştiğinde spatula yardımıyla ikiye katlayın ve içindeki çikolatanın erimesi için birkaç saniye daha pişirin 1.
Üzerine pudra şekeri serpiştirerek veya meyve dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: