Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatar böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Hazırlanması: Mayanın suda çözünmesini bekleyin, ardından tuzu ekleyin ve unu eleyerek ilave edin 12. Hamur iki katına çıktığında biraz daha yoğurun 1.
- İç Harcın Çiğ Kıyma Olması: Kıymalı harcı tavada kavurmayın, çiğ kıyma kullanmak böreğin daha lezzetli olmasını sağlar 12.
- Fırının Önceden Isıtılması: Fırını önceden ısıtın ve börekleri fırına vermeden önce mutlaka dinlendirin 12.
- Yağ Kullanımı: Böreklerin üzerine eritilmiş tereyağı dökmek, çıtırlığını artırır ve lezzetini zenginleştirir 4.
- Pişirme Süresi: Börekleri 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: