• Buradasın

    Tatar bifteği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds six raw beef patties shaped into rounds, each with a golden egg yolk nestled in the center, surrounded by fresh maroon kapari, minced parsley, sliced tomatoes, and crisp marul leaves, with a bowl of crushed garlic and chopped onions nearby.
    Tatar Bifteği Tarifi:
    Malzemeler:
    • 6 dilim bonfile (kıyma haline getirilmiş) 1
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 1
    • 3 çorba kaşığı kapari 1
    • 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1
    • 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1
    • 2 çorba kaşığı sirke 1
    • 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1
    • 6 yumurtanın sarısı 1
    • 1 taze marul (dış yaprakları atılıp, yıkanmış) 1
    • 6 büyük domates (ince dilimlenmiş) 1
    Yapılışı:
    1. Kıymayı büyük bir kaseye koyup tuz, biber, kapari, sarımsak, soğan, zeytinyağı, sirke ve maydanozu ekleyerek, bütün malzemeyi iyice karıştırın 1.
    2. Kıymayı 6 eşit parçaya bölüp 6 küçük servis tabağına yerleştirerek her parçaya biftek biçimi verin 1.
    3. Her bifteğin ortasında bir çukur açıp, bir yumurta sarısı koyun 1.
    4. Marul yaprakları ve domates dilimleriyle süsleyip, servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bifteğin yanında ne servis edilir?

    Bifteğin yanında servis edilebilecek bazı seçenekler: Izgara sebzeler: Patates, kabak, biber ve mantar gibi sebzeler ızgarada pişirilerek biftek ile sunulabilir. Kızarmış veya püre halinde patates: Patates kızartması, patates püresi veya patates graten gibi çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Salatalar: Taze bir yeşil salata veya mevsim sebzeleriyle hazırlanan bir salata hafif ve sağlıklı bir alternatif olabilir. Garnitürler: Dereotu tereyağlı Brüksel lahanası, polentalı biber dolması gibi farklı garnitürler de tercih edilebilir. Makarna veya pilav: Fırında pişirilmiş bol sarımsaklı ve tereyağlı mısır, makarna veya bulgur pilavı bifteğin yanına yakışabilir. Bifteğin yanına servis edilecek malzemeler kişisel zevk ve damak tadına göre seçilebilir.

    Tatar biftek nerenin yemeği?

    Tatar bifteği, Türk mutfağına ait bir yemektir.

    Biftekte hangi etler var?

    Biftek, dana etinin aşağıdaki bölümlerinden elde edilir: Antrikot; Bonfile; Kontrfile; T-bone; Porter house; Döş; Kürek. Ayrıca, biftek yapımında nuar, kontrnuar, yumurta, tranç gibi etler de kullanılır. Biftek, sinir ve yağ dokusu içermeyen, en değerli et olarak kabul edilir.

    Tatar Bifteği hangi etten yapılır?

    Tatar Bifteği (Steak Tartar), çiğ öğütülmüş (kıyılmış) sığır eti veya at etinden yapılır. Genellikle yemek servisinde soğan, kapari, biber, Worcestershire sosu kullanılır.