Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatar Bifteği Tarifi:
Malzemeler:
- 6 dilim bonfile (kıyma haline getirilmiş) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 3 çorba kaşığı kapari 1
- 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1
- 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 2 çorba kaşığı sirke 1
- 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1
- 6 yumurtanın sarısı 1
- 1 taze marul (dış yaprakları atılıp, yıkanmış) 1
- 6 büyük domates (ince dilimlenmiş) 1
Yapılışı:
- Kıymayı büyük bir kaseye koyup tuz, biber, kapari, sarımsak, soğan, zeytinyağı, sirke ve maydanozu ekleyerek, bütün malzemeyi iyice karıştırın 1.
- Kıymayı 6 eşit parçaya bölüp 6 küçük servis tabağına yerleştirerek her parçaya biftek biçimi verin 1.
- Her bifteğin ortasında bir çukur açıp, bir yumurta sarısı koyun 1.
- Marul yaprakları ve domates dilimleriyle süsleyip, servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: