Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatar bifteği (steak tartar) yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram satır dana kıyma 12;
- 1 yumurta 12;
- 1 yemek kaşığı acı hardal 12;
- 1 yemek kaşığı kapari 12;
- 1 yemek kaşığı acı sos 12;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 2 arpacık soğan 12;
- 1 tutam maydanoz 1.
Yapılışı:
- Eti çok keskin bir bıçakla kıyma kıvamında kesin 1.
- Kuru soğan, maydanoz, turşu, kapari, Worcestershire sosu, dijon hardalı, zeytinyağı, tabasco acı sosu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın 1.
- Servis sırasında etten eşit miktarlarda alıp ortasına havuz açarak yumurta sarısını ilave edebilirsiniz 1.
- Yanında kızarmış ekmek ve patates kızartması ile servis edilmesi önerilir 1.
Not: Steak tartar çiğ et içerdiğinden, güvenilir bir kasaptan alınmalı ve hazırlandıktan sonra bekletilmeden yenmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: