Tatar bifteği (steak tartar) yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram satır dana kıyma; 1 yumurta; 1 yemek kaşığı acı hardal; 1 yemek kaşığı kapari; 1 yemek kaşığı acı sos; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 2 arpacık soğan; 1 tutam maydanoz. Yapılışı: 1. Eti çok keskin bir bıçakla kıyma kıvamında kesin. 2. Kuru soğan, maydanoz, turşu, kapari, Worcestershire sosu, dijon hardalı, zeytinyağı, tabasco acı sosu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 3. Servis sırasında etten eşit miktarlarda alıp ortasına havuz açarak yumurta sarısını ilave edebilirsiniz. 4. Yanında kızarmış ekmek ve patates kızartması ile servis edilmesi önerilir. Not: Steak tartar çiğ et içerdiğinden, güvenilir bir kasaptan alınmalı ve hazırlandıktan sonra bekletilmeden yenmelidir.