Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taşlık en güzel şekilde düdüklü tencerede pişirilir 1. İşte taşlık pişirme tarifi:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Taşlığı yıkayıp bir kaba koyun, üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyin ve yarım veya bir saat dinlendirin 1.
- Suyunu döküp taşlığı tekrar yıkayın ve süzün 1.
- Düdüklüye taşlığı, iki bardak suyu ve tuzu koyun, malzemeyi karıştırın 1.
- Düdüklüyü kapatıp ocağınızı orta ateşe ayarlayın ve taşlığı 20 dakika pişirin 1.
- Süre bitiminde düdüklüden çıkarın ve dilediğiniz gibi servis edin 1.
Ayrıca, taşlığı soğan, biber ve domatesle soteleyerek de pişirebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: