Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk taşlığının en güzel pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Lokum taşlık sote 1. Tavuk taşlığı düdüklüde haşlandıktan sonra kavurma tavasına alınarak soğan, yeşil biber ve baharatlarla kavrulur 1.
- Tavuk taşlık kavurma 13. Haşlanan taşlıklar, doğranıp tavada kavrulur ve baharatlarla harmanlanır 13.
- Yalancı kokoreç 1. Haşlanan taşlıklar çok ince doğranıp baharatlarla pişirilir 1.
- Taşlık yahni 1. Suyunu çekene kadar yumuşaması sağlanan taşlıklar, domates ve biberler eşliğinde sulu yemek kıvamında pişirilir 1.
- Taşlık ızgara 5. Temizlenen taşlıklar bir süre haşlandıktan sonra, ızgara telinde domates ve biber eşliğinde önlü arkalı pişirilir 5.
Tavuk taşlığı pişirmeden önce iç kısımlarında bulunan sarı benekli zarının temizlenmesi ve taze olması önemlidir 4.
En güzel pişirme yöntemi, kişisel damak zevkine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: