Buradasın
Sofralık zeytin ve zeytinyağı teknolojisi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sofralık zeytin ve zeytinyağı teknolojisi, zeytinin hasattan son ürüne kadar olan süreçte işlenmesi ve üretilmesi için kullanılan yöntemleri kapsar 1.
Sofralık zeytin üretiminde temel hedef, zeytinin içindeki acılık maddesi olan oleuropeini azaltarak tatlandırmak ve dayanıklı hale getirmektir 13. Bu süreçte salamura çözeltileri kullanılır 3. Tuz oranı, zeytin çeşidine ve işleme yöntemine göre ayarlanır 3.
Zeytinyağı üretiminde ise zeytinin preslenmesiyle elde edilen yağ, herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmadan doğrudan tüketilebilir 5. Üretim sürecinde UV-Visible spektrometre, kromatografi, titrasyon ve asidite ölçümü gibi kimyasal analizler ile kuluçka, kültür ve ışık mikroskobu gibi mikrobiyolojik analizler yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: