Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş baskı zeytinyağının farkı, üretim yöntemi ve bazı özelliklerinden kaynaklanır:
- Üretim Yöntemi: Taş baskı zeytinyağı, zeytinlerin taş haznelerde öğütülüp hamur haline getirilmesi ve ardından özel torbalarda preslenmesi ile elde edilir 15. Soğuk sıkım yöntemi ise, zeytinin çekirdekleri ile birlikte aynı gün taş değirmenlerden geçirilmesiyle yapılır 2.
- Besin Değeri: Taş baskı zeytinyağı, soğuk sıkım yöntemiyle üretildiği için zeytindeki vitamin ve mineraller kaybolmaz 2.
- Aroma ve Renk: Taş baskı zeytinyağı, daha koyu renkli ve yoğun bir aromaya sahiptir 25.
- Serbest Yağ Asidi Oranı: Oleik asit cinsinden yağ asit oranı maksimum %0,8'dir 15.
- Saklama Koşulları: Taş baskı zeytinyağının, rutubet barındırmayan, kuru ve serin bir ortamda saklanması gerekir 1.
Taş baskı zeytinyağı, geleneksel bir üretim yöntemi olmasına rağmen, modern yöntemlere göre daha az kontrol edilebilir ve daha düşük yağ oranı elde edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: