Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş baskı zeytinyağı, geleneksel ve doğal bir üretim tekniği ile elde edildiği için bazı kullanıcılar tarafından tercih edilebilir 35. Bu yöntem, zeytinyağının doğal lezzetini ve besin değerlerini koruduğu iddia edilmektedir 5.
Taş baskı zeytinyağının bazı faydaları şunlardır:
- Kolesterolü dengeleyebilir ve kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir 2.
- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olabilir 2.
- Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırabilir 2.
Ancak, taş baskı zeytinyağı üretim sürecinde zeytinlerin havayla temas süresinin uzun olması ve hijyen gereksinimlerinin sağlanmasının zor olması gibi dezavantajları da bulunmaktadır 4.
Herhangi bir sağlık sorunu veya beslenme düzeni ile ilgili değişiklik yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: