Yoğurtlu tantuni sosu için gerekli malzemeler: 1 kase süzme yoğurt; 1-2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Tereyağını eritip içine kırmızı toz biberi ekleyin, harmanlayın ve ocaktan alın. 2. Süzme yoğurdu sarımsakla çırpın. Bu sos, yoğurtlu tantuni servisinde kullanılır. Yoğurtlu tantuni için et tantuni malzemeleri de gereklidir: 600 gram dana tranç veya yağsız dana eti; 1 çay bardağı yemeklik yağ (orijinal tantunide pamuk yağı kullanılır); Kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Eti ince ince jülyen şeklinde doğrayın ve kendi suyunda haşlayın. 2. Haşlanmış etleri tavaya alıp ara ara çevirerek pişirin. 3. Üzerine kırmızı toz biber ve biraz su ekleyin. 4. Lavaşları tavada ısıtın. 5. Lavaşın içine et, soğan, maydanoz, domates gibi malzemeleri koyup dürüm şeklinde sarın. 6. Hazırlanan dürümü 2 parmak kalınlığında kesip servis tabağına alın ve üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. 7. Son olarak, eritilmiş tereyağı ve kırmızı toz biberi ekleyip servis edin.