Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tantuni tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 dilim tavuk göğsü 1
- 1 adet soğan 12
- 1 diş sarımsak 1
- 1 adet kırmızı biber 1
- 1 adet sarı biber 1
- 2 adet yeşil biber 1
- 1 adet orta boy domates 1
- 5-6 adet lavaş ekmeği 1
- 1 tutam maydanoz 1
- Zeytinyağı 1
- Tuz, kimyon, sumak, kırmızı pul biber, isteğe göre 1 tutam köri 1
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın 1.
- Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun 1.
- Doğradığınız tavuk etlerini ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun 1.
- Biberleri ve domatesi küp küp doğrayıp tavaya ekleyin 1.
- Tuz ve baharatlarını ayarlayarak pişmeye bırakın 1.
- Lavaş ekmeklerini tezgaha serip, kenarına tavuklu harçtan koyun 1.
- Üzerine 3-4 yaprak maydanoz ekleyip, rulo şeklinde sarın 1.
- Servis tabağına alıp, yanında ayran ile servis edebilirsiniz 1.
İsteğe göre tavuklu tantuninizin içine kızarmış patates de koyabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: