Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandır durum eti pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 250 gr dana kıyma, 5 adet yeşil biber (küçük doğranmış), 1 adet domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış), 1 adet kuru soğan (kabuğu soyulup küçük doğranmış), 3 diş sarımsak (soyulup küçük doğranmış), 1 adet küçük boy kapya biber (küçük doğranmış), 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 küçük boy çay bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, kimyon, kekik, pul biber, toz tatlı biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı yağ, tandır dürüm ekmeği 3.
- Hazırlanışı:
- Tavaya kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar pişirin 3.
- Soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin 3.
- Salçayı su ile eritip ekleyin, tuz ve baharatları serpeleyin, domatesleri ekleyip 10 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın 3.
- Tandırları tavada ısıtıp düz bir zemine yayın, uç kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şekilde sarın 3.
- Ortadan ikiye kesip servis tabağına koyun, arzuya göre istediğiniz garnitürle tüketin 3.
Ayrıca, kuzu tandır pişirmek için de aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 kuzu kol, 60 gr tereyağı, 4-5 arpacık soğan, 1 defne yaprağı, tane karabiber, tuz 2.
- Hazırlanışı:
- Tereyağını eritip kuzu kolu tavada önlü arkalı hafif kızartın ve tencereye aktarın 2.
- Soğanları, defne yaprağını ve tane biberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin 2.
- Tuz ile tatlandırın, kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin 2.
- Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile örterek 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirin 2.
- Sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: