Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam ölçülü kakaolu kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 134;
- 1,5 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 134;
- 1 küçük paket kakao 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 2 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilya 13;
- 2,5 su bardağı un 13.
Yapılışı:
- Toz şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın 13.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin 13.
- Kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpın 13.
- Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün 3.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin 13.
- Fırından aldıktan sonra kekin soğumasını bekleyin, ardından kalıptan çıkarın 1.
Püf noktaları:
- Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır 13.
- Kek kalıbı iyice yağlanmalıdır 1.
- Yumurta ve şeker iyi çırpılmalıdır 13.
- Un ve diğer toz malzemeler elenerek eklenmelidir 13.
- Fırın önceden ısıtılmalıdır 13.
- Fırının kapağı ilk 20 dakika açılmamalıdır 1.
- Kek, fırından çıkarıldıktan sonra soğuması için kalıpta bekletilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: