Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, tam buğday ekmeği tavada pişebilir 2.
Tam buğdaylı tava ekmeği tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 şişe maden suyu 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1,5 tatlı kaşığı maya 2;
- 1 yemek kaşığı pekmez 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- tam buğday unu 2;
- 1 su bardağı beyaz un 2.
Tarifin yapılışı:
- Sıvı malzemeler karıştırılır, maya eklenir ve iyice karıştırılır 2.
- Beyaz un eklenir (eklenmezse maya güzel kabarmaz) 2.
- Buğday unu eklenir ve yumuşak, ele yapışan bir kıvam elde edilir 2.
- Ilık ortamda 1,5 saat mayalandırılır 2.
- Tekrar yoğrulur ve kabardıktan sonra küçük bezelere ayrılır 2.
- Hafif unlanarak 20 dakika daha bekletilir (üzeri örtülerek) 2.
- Teflon tavada arkalı önlü pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: