Tahin ve pekmezli kek yapmak için gerekli malzemeler: 4 yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı ayçiçek yağı; 1 su bardağı süt; 3 su bardağı un; 1 paket vanilya; 2 paket kabartma tozu; 1 avuç ceviz (ince kıyılmış); yarım su bardağı tahin; yarım su bardağı üzüm pekmezi. Yapılışı: 1. Bir kapta toz şeker ve yumurtayı, şeker eriyene kadar çırpın. 2. Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip karıştırın. 3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. 4. Hazırlanan karışımdan bir su bardağı ayırıp içine tahin, pekmez ve cevizi ekleyin, karıştırın. 5. Kek kalıbını yağlayın ve içine sade karışımı dökün. 6. Üzerine ayırdığınız tahin pekmezli karışımı ekleyin ve bir çubukla desenler oluşturun. 7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. 8. Fırından çıkardıktan sonra keki telin üzerinde soğutun. 9. Servis için tahin, pekmez ve süt karışımını hazırlayıp kekin üzerine dökün, cevizle süsleyin. Pişirme süresi fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.