Tahıllar kahvaltıda çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Yulaf Ezmesi: Lif, protein ve vitaminler açısından zengin olan yulaf ezmesi, süt, yoğurt veya su ile hazırlanarak üzerine meyve, kuruyemiş ve bal eklenerek tüketilebilir 14.
- Tam Tahıllı Ekmek: Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek tercih edilerek daha uzun süre tok kalmak ve sindirim sistemini desteklemek mümkündür 1.
- Kahvaltılık Gevrekler: Tahıl bazlı gevrekler, yoğurt, süt veya meyve suyu ile karıştırılarak tüketilebilir 13. Ancak, şeker oranı yüksek olanlarından kaçınılmalıdır 3.
- Quinoa: Protein açısından zengin ve glutensiz olan quinoa, salatalarda veya sıcak kahvaltılarda kullanılabilir 24.
- Granola: Ceviz, badem ve kuru üzüm gibi malzemelerle hazırlanan granola, süt veya yoğurt ile tüketilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: