Buradasın
Tabaklı biftek ızgara nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tabaklı biftek ızgara yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak biftek ızgara yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Bifteği hazırlayın: Buzdolabından çıkardığınız bifteğin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 4. Her iki tarafını da tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak diğer baharatlarla baharatlayın 14. Bifteğin her iki tarafını da yüksek ısıya dayanıklı bir yağ ile fırçalayın 4.
- Izgarayı ısıtın: Izgarayı yüksek ateşe önceden ısıtın 4.
- Bifteği yerleştirin: Bifteği ızgaraya diyagonal bir açıyla yerleştirin 4.
- Pişirme: Bifteği birkaç dakika sonra 90 derece döndürerek crosshatch ızgara işaretleri oluşturun 4. Bifteğin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir et termometresi kullanabilirsiniz 14.
- Dinlendirme: Biftek piştikten sonra ızgaradan alıp 5-10 dakika dinlendirin 14.
Farklı pişirme seviyeleri için iç sıcaklıklar şu şekildedir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: