• Buradasın

    Swiss meringue buttercream farkı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A close-up of two contrasting bowls of buttercream—one light and fluffy (Swiss meringue) and the other dense and creamy (regular buttercream)—resting on a marble countertop with a whisk and spatula nearby.
    Swiss meringue buttercream (SMBC) ile diğer meringue bazlı buttercream'ler arasındaki bazı farklar:
    • Hazırlık: SMBC, yumurta ve şekerin çift kazanda pişirilmesini ve ardından tereyağı ile çırpılmasını içerir 35. İtalyan ve Fransız meringue buttercream'lerde ise kaynar şeker, kısmen çırpılmış yumurta ve şeker karışımına dökülür 35.
    • Sıcaklık: SMBC, sıcak şeker şurubu kullanılmadığı için daha güvenlidir 5.
    • Doku: SMBC, İtalyan buttercream'den daha hafiftir, ancak pipetleme konusunda daha az sağlam ve güvenilirdir 5.
    • Kullanım: SMBC, pastaların hem iç katlarında hem de dış kaplamasında kullanılabilir 1.
    • Renk: SMBC, kullanılan tereyağı miktarına bağlı olarak sarı çıkabilir 3.
    SMBC, hafif tatlı ve vanilya aromalı, ipeksi ve tereyağlı bir tada sahiptir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İtalyan kreması ve buttercream aynı mı?

    İtalyan kreması ve buttercream farklı krema türleridir. Buttercream, tereyağı ve şekerin karıştırılmasıyla yapılan bir kremadır. İtalyan kreması ise, daha hafif ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan, şekerin sıcak su ile eritilmesi ve yumurta beyazları ile karıştırılması ile elde edilen bir tür buttercream'dir.

    Swiss buttercream ne işe yarar?

    Swiss buttercream, pastacılıkta çeşitli amaçlarla kullanılan bir krema türüdür. Başlıca kullanım alanları şunlardır: Pastaların ve tatlıların süslenmesi. Pastaların kaplanması. Tatlıların dolgusu. Ayrıca, Swiss buttercream, çeşitli aromalar eklenerek zenginleştirilebilir.

    Buttercream nasıl yapılır?

    Buttercream yapmak için gerekli malzemeler: 120 gram toz şeker; 2 adet yumurta beyazı; 1 çimdik tuz; 170 gram oda sıcaklığında tereyağı; 1 tatlı kaşığı vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta beyazlarını, toz şekeri ve tuzu bir kaseye alın. 2. Kaseyi benmari yöntemiyle (kaynar su dolu bir tencerenin üzerine, ancak suya değmeden) ısıtarak, şeker tamamen eriyene kadar çırpın. 3. Kaseyi ocaktan alın ve mikserle yüksek devirde çırpmaya başlayın. 4. Karışım parlak, sert tepecikler oluşturan bir mereng halini alana kadar çırpmaya devam edin. 5. Mikser düşük devirde çalışırken, oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalar halinde yavaş yavaş ekleyin. 6. Son olarak vanilyayı ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın. Kremanız pürüzsüz, ipeksi ve sürülebilir kıvamda olmalıdır. Buttercream, pastaların, cupcakelerin ve tatlıların üzerini süslemek için kullanılabilir. Buttercream yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır: Soğuk tereyağı kremi keser, çok sıcak olursa da yağ gibi akar. Topaklanmaları önlemek ve daha pürüzsüz kıvam elde etmek için mutlaka elemek gerekir. Krema çok yoğunsa 1’er yemek kaşığı süt veya krema, çok cıvıksa azar azar pudra şekeri eklenerek kıvamı ayarlanabilir. Jel veya toz gıda boyası kullanılmalıdır, sıvı boya kıvamı bozabilir. Pastayı süsledikten sonra buzdolabına konulursa buttercream sertleşir, servisten 30 dakika önce oda sıcaklığına çıkarılması gerekir.