• Buradasın

    İtalyan kreması ve buttercream aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İtalyan kreması ve buttercream farklı krema türleridir.
    Buttercream, tereyağı ve şekerin karıştırılmasıyla yapılan bir kremadır 12. İki ana türü vardır: Amerikan buttercream (tereyağı ve pudra şekeri ile yapılır) ve İtalyan buttercream (şeker şurubu ve yumurta beyazı ile yapılır) 14.
    İtalyan kreması ise, daha hafif ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan, şekerin sıcak su ile eritilmesi ve yumurta beyazları ile karıştırılması ile elde edilen bir tür buttercream'dir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Buttercream için hangi krema kullanılır?

    Buttercream için kullanılan krema, yumurta beyazı, şeker ve tereyağı bazlıdır. Malzemeler: 120 gram toz şeker; 2 adet yumurta beyazı; 1 çimdik tuz; 170 gram oda sıcaklığında tereyağı; 1 tatlı kaşığı vanilya. Alternatif olarak, Amerikan buttercream için: 250 gram tereyağı; 400 gram pudra şekeri; tercihe göre çeşitli aromalar kullanılabilir. İtalyan buttercream için: 120 gram şeker; 2 adet yumurta akı; 170 gram tereyağı; çimdik tuz; 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya tercih edilen bir aroma gereklidir. Margarin kullanılması tavsiye edilmez.

    Buttercream nasıl yapılır?

    Buttercream yapmak için gerekli malzemeler: 120 gram toz şeker; 2 adet yumurta beyazı; 1 çimdik tuz; 170 gram oda sıcaklığında tereyağı; 1 tatlı kaşığı vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta beyazlarını, toz şekeri ve tuzu bir kaseye alın. 2. Kaseyi benmari yöntemiyle (kaynar su dolu bir tencerenin üzerine, ancak suya değmeden) ısıtarak, şeker tamamen eriyene kadar çırpın. 3. Kaseyi ocaktan alın ve mikserle yüksek devirde çırpmaya başlayın. 4. Karışım parlak, sert tepecikler oluşturan bir mereng halini alana kadar çırpmaya devam edin. 5. Mikser düşük devirde çalışırken, oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalar halinde yavaş yavaş ekleyin. 6. Son olarak vanilyayı ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın. Kremanız pürüzsüz, ipeksi ve sürülebilir kıvamda olmalıdır. Buttercream, pastaların, cupcakelerin ve tatlıların üzerini süslemek için kullanılabilir. Buttercream yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır: Soğuk tereyağı kremi keser, çok sıcak olursa da yağ gibi akar. Topaklanmaları önlemek ve daha pürüzsüz kıvam elde etmek için mutlaka elemek gerekir. Krema çok yoğunsa 1’er yemek kaşığı süt veya krema, çok cıvıksa azar azar pudra şekeri eklenerek kıvamı ayarlanabilir. Jel veya toz gıda boyası kullanılmalıdır, sıvı boya kıvamı bozabilir. Pastayı süsledikten sonra buzdolabına konulursa buttercream sertleşir, servisten 30 dakika önce oda sıcaklığına çıkarılması gerekir.

    Butter Cream hangi pastalarda kullanılır?

    Butter cream (yağlı krema), genellikle şu pastalarda kullanılır: Düğün pastaları. Doğum günü pastaları. Özel kutlama pastaları. Butter cream, pastaların dolgusu, kaplaması ve süslemesi için kullanılır.