Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süzülmüş balın daha pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Zorluğu: Süzme bal, petek balının üzerindeki sır tabakasının kaldırılıp santrifüj yöntemiyle süzülmesiyle elde edilir 4. Bu süreç, petek balına göre daha zahmetli ve zaman alıcıdır 4.
- Maliyet: 1 kg süzme bal elde etmek için iki adet petek gereklidir 4. Bu da daha fazla maliyet anlamına gelir 4.
- Ekonomik Yöntem Olarak Görülmemesi: Petekli balın satılması, ekonomik bir yöntem olarak kabul edilmez 1.
- Analiz Zorluğu: Petek balının her petek gözünden ayrı numune alınması gerektiği için laboratuvar analizleri daha zordur 4.
Ayrıca, balmumunun süzme baldan daha pahalı olması da petekli balın maliyetini artırır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: